Denk eens aan je beste vriend. Nee, niet die maat waarmee je toen naar Berlijn bent geweest, of je vriendin waarmee je tot drie uur s’ nachts kletst als het even kan. Ik heb het niet over mensen hier, maar over een beste vriend die altijd trouw blijft en nogal van knuffelen houdt. Je hond, natuurlijk! Honden zijn ontzettend lieve beesten en verdienen al onze liefde terug. Wat zijn nou dingen die je voor je hond kan doen om iets terug te doen? Is het letten op veiligheid met bijvoorbeeld een hondenlampje goed, en wat voor snoepjes geef je?

Verantwoordelijkheid

Natuurlijk is het in eerste instantie altijd belangrijk om verantwoordelijk om te gaan met je hond. Veiligheid staat voorop, ook bij onze vrienden met vier voeten (poten?). Een hondenlampje is hierin, zeker als je in een buurt woont met weinig verlichting, zoals het platteland of bij een bos, vaak een goed idee. Mocht je hond wegrennen of mocht een fietser of auto een keer vanuit het niks komen, is je hond altijd zichtbaar en is er dus minder kans dat er iets gebeurd. Zorg ook, zeker bij grote honden, dat jullie communicatie goed is. Dat hij luistert, en jou vertrouwt, en dat je ook zeker weet dat hij niet wegrent (of hij altijd aan de lijn is). Voor de veiligheid van anderen natuurlijk, maar vooral ook voor je vriend.

Traktaties

Het is uiteraard ook heel fijn om je hond dingen te geven die niet alleen lekker zijn, maar ook nog eens goed. Met snoepjes is het net zo! Er zijn inmiddels ontzettend veel eet -en snoepopties voor honden die niet alleen smullen zijn, maar ook nog eens goed voor de tanden of de rest van het lichaam. Hetzelfde met speeltjes; spelen is niet alleen superleuk, maar ook goed voor je hond. De meeste honden hebben veel beweging nodig en genieten van aandacht, dus veel wandelen, spelen en knuffelen is vaak het beste wat je kan doen.

Verwen je trouwe viervoeter dus ook een keer extra. Een lange wandeling, lekker eten met een snoepje toe en dan knuffelen op of naast de bank (honden op de bank is overal weer anders!). We mogen ons gelukkig prijzen met honden in ons leven, en elke hond verdient het om extra in de watten gelegd te worden. Plus, het is voor het baasje ook prettiger als er een gezonde, vrolijke hond naast huppelt. Dus, veel plezier!

Door Redactie