De beste indruk maken bij je klant of opdrachtgever? Dan laat je je bouw plan afdrukken op papier en in een mooi formaat. Je legt hem op tafel of hangt hem aan de muur en je kunt er eenvoudig met meerdere mensen tegelijk naar kijken. Je kunt er aantekeningen op maken en hem na je bezoek opvouwen of oprollen en weer meenemen. Kies je de juiste papiersoort, dan is een bezoekje aan een bouwplaats in de regen geen enkel probleem. Je bouwtekening is waterafstotend en raakt niet snel beschadigd.

Waarom je bouwplan printen?

Online een bouwtekening bekijken is lastig, zeker met meerdere mensen. Een bouwplan laten printen is dan een ideale oplossing en het hoeft niet duur te zijn. Online bestellen is relatief goedkoop en biedt net zoveel kwaliteit en keuzemogelijkheden als in een winkel. Meestal krijg je de volgende dag je print al netjes verpakt thuisbezorgd, dus ook de snelheid hoeft geen probleem te zijn. Je hebt de keuze uit verschillende formaten, verschillende papiersoorten en kunt per pagina kiezen of je hem wilt afdrukken of niet. Van elke keuze is duidelijk wat de prijs is, dus je weet precies wat je bestelt en wat dat kost.

Weerbestendig op speciaal papier

Wanneer je vaak in lastige omstandigheden of slecht weer met je bouwtekeningen op pad bent, dan laat je ze op Tyvek printen. Dit is een uniek synthetisch materiaal. Het lijkt veel op papier, maar is veel duurzamer. Het is flexibeler dan gelamineerd papier en je kunt er eenvoudig op schrijven en notities op maken. Tyvek scheurt niet, is waterafstotend en heel soepel. Gemakkelijk bij te snijden, eenvoudig op te vouwen of op te rollen, ideaal om in weer en wind mee op stap te gaan naar je klant. Te gebruiken op bouwplaatsen en in bouwketens zonder angst te hoeven hebben voor beschadigingen.

Meer keuzes bij het afdrukken

Naast de keuze voor afdrukken op Tyvek, heb je nog veel meer keuzes. In het formaat bijvoorbeeld. Een bouwplan op een A4'tje printen werkt niet, een groot formaat is een vereiste. Op A0 printen levert een mooi resultaat op, maar het kan nog groter! Je kunt prints laten maken tot wel vijf meter breed. Hoe uitgebreid je bouwplan ook is of hoe groot de zaal waarin je het plan presenteert, er is altijd een formaat dat past. Naast Tyvek zijn er ook de meer gebruikelijke papiersoorten, van 80 gram voor een simpele afdruk zonder speciale eisen tot papier van 120 gram dat heel geschikt is voor presentaties. Wil je je bouwplan laten inscannen, laten plotten of laten kopiëren? Ook dat is online eenvoudig te regelen. 

Door Redactie